Es selamü aleyküm dostlar
Hayirli nurlu cumalar olsun insallah rabbim hakkimizda hayirli ve kolay olani nasip eylesin
affiniza siginarak hemen tarif diyorum zaman kisir bugün :(
lazanya tarifimiz var bu gün kismette yine benceleri ve birazcikta püfleri ile
görüntüye bakinca hem zaman isteyen, hemde ugrastiran bir tarif gibi görünsede öyle degil.
islemleri siraya koydugunuz zaman hemen hazirlanip, tadina varilasi bir lezzet cikiyor ortaya.
bana sorsaniz hamurunu kendim hazirlayip acip haslayarak hazirlamak isterim .bu islem elbette oldukca zahmetli ama o zaman lazanya lazanya oluyor iste .
kismette varsa ben zaman harcamak isterim diyenler icin bir günde onu eklerim insallah .
ben kolaylik olsun diye herkez gibi pisirilmeye gerek kalmayan lazanya yapraklari kullandim
malzeme cok yogun onu basta belirteyim.
lazanyayi yaptiginiz gün baska birsey yapmaniza gerek kalmiyor
yaninda bol salata ile enfes bir ögün cikiyor ortaya. verdigim malzeme 10 kisiliktir belirteyim
dilimler kücük kesilmez lazanyada öyle olmasina ragmen 10 kisiliktir dikkatinizden kacmasin
ertesi güne kalsada istilip tekrar tüketilebilir
Malzeme
kiymali harci icin
600 gr kiyma
2 ortaboy sogan
4 dis sarimsak
1 su bardagi domates salcasi
yarim cay bardagi siviyag
1,5 tatli kasigi kekik
1 tatli kasigi kuru feslefen
1 yemek kasigi seker
3 yemek kasigi sirke
1 tatli kasigi toz kirmizi biber
600 ml su
&
basemel sosu icin
5 yemek kasigi un
5 yemek kasigi siviyag
1 litre süt
tuz karabiber biraz muskat rendesi
2 yumurta sarisi
100 ml krema
&
30 yaprak lazanya makarnasi
(icersinden cikan miktar markalara göre degisebiliyor ) oyüzden tane hesabi yazdim
300gr kasar peyniri (isterseniz arttirabilirsiniz)
100 ml krema
teflon tavamiza kiymayi koyalim icersine sogani kücük dograyalim sarimsaklaridaince dograyip siviyag ile birlikte kavrulmaya birakalim tuz karabiber ve sekeri ekleyelim
kiyma biraz kavrulup suyunu cekince kuru kekik ve feslegeni ilave edelim
kiymayi fazla kurtumamaya özen gösterin sonucta firinada girecek
salca gözünüze cok gelmesin sakin lezzet buna bagli ;) salcayi toz kirmizi biberi koyup karistirin
bir iki kez cevirdikten sonra
suyu ve sirkeyi ekleyin bir iki dakika kaynatip hemen ocaktan alin
bizi bir kenarda beklesin
basamel sosu icin unumuz görüldügü üzere cok tepeleme olmasin
basamelin dokusu önemli bu tarifte bu sebeple bu kareyi paylastim .
siviyag ile ocakta biraz kavurun dibinde hafif sarilik görmeniz yeterli oldugunu gösterir ocaktan cekip
hemen sütü ekleyin ciprma teli ile karistirip tuzunu karabiberini ve muskatini ekleyip
ocaga geri koyun bir iki tasim kaynatip onuda bir kenarda alin siz bu arada
yumurtalari beyazindan ayirip sarilarini bir kaba koyun .sarilarini krema ile karistirip
geri basamel sosuna ekleyin beyazlarini kullanmiyoruz !
kasar peynirini rendeleyelim icersinden bir su bardagini alalim
bu ayirdigimiz kasar peyniri basamel sosumuza ekleyip karistiralim
isleme geciyoruz bir kaba sicak su dolduralim yapismayan tepsi kullanmanizi tavsiye ederim derin olsun ,ic ebati 40x25 benim tepsim ve yüksek olsun
tepsinin el altina kiymali harcimizdan birkac kasik koyup hem yaglayalim bu islemle hemde lazanyalar hava alsin alttan
birkac kez denedikten sonra ben lazanya yapraklarini suya batirmayi tercih ediyorum bu sekilde lazanya daha yumsak oluyor
kiymali harci tepsiye koyduktan sonra lazanya yapraklarini onun üzerine basamel sosunu ,basamelin üzerine kiyma harcini koyup tekrar lazanya yapraklarini dizin. her lazanya katinda lazanya yapraklarinin yönünü degistirin ki keserken lazanya dagilmasin ;)
arada peynirden biraz serpistirmeyi unutmayin beton gibi tutacaktir yapraklar
bu sekilde isleme devam edin
en üzerine lazanya yapragi ve basamel sos gelmeli
basamel sosumuzu döküp peynirimizi ve kalan kremamizi üzerine gezdirelim
isitilmis 180 dereve firinda 1 saat pisirin
firindan alinca 15-20 dakika dinlendirip dilimleyerek servise sunun
Afiyet olsun dualara talibim dostlar unutmayin olurmu zira insan unutkandir
yüreginize dahilsem unutmayacaginizi da biliyorum önemli olan yüreginizde olmak
Allah cc razi olsun
Muhabbetle