verecek oldugum tarif sizleri sasirtmasin cok degisik müthis bir tat
alisimis tadin cok disinda tereddüt etmeden denemezi tavsiye ediyorum .
gerekli malzeme :
250 ml su
250ml süt
1 kahve kasigi tuz
1 dis ezilmis sarimsak
1 kahve kasigi köri
hindistan cevizi rendesi (muskat ) bir miktar
150 gr misir irmigi
4 adet taze misir yada 500 gr konserve misir
4 yumurta
2 yemek kasigi misir unu
kizartmak icin varsa misir yagi yada kullandiginiz herhangi bir siviyag
sosu icin gerekli mazeme
yarim bag maydanoz
100 gr ince rendelenmis kasar rendesi
125 gr yogurt
2 kasik galeta unu
karabiber
1 dis ezilmis sarimsak
yapilisi :
sütü suyu köriyi sarimsagi muskat rendesini tuzu tencereye koyup kaynatin
kaynayinca icine irmigi koyup karistirin cok kisik atesde 15 dakika demlendirin egerki tencerenizin dibi kalinsa altini kapatin demlensin .
misirlari bicak yardimi ile üzerinden kocanlarindan siyirarak kesin demlenen harciniza misirlari ekleyin icine yumurtalari kirip misir unu da koyup karistirin .
isittiginiz yagin icinde iki kasik koyarak fazla kalin ve büyük olmayan köfte seklinde koyun her iki tarafini kizartip sosu ile beraber sicak servis yapin .
bu tarifte yapmaniz gerekenen önemli nokta bicak yardimi ile misirlari bir miktar kücültün isinan yagda patlamamasi icin
sosu icin tüm malzemeyi karistirin maydonoz cok ince kesilmis kasar ince rendelenmis olmali .......
0 Kommentare:
Yorum Gönder
Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle